Maand van de geschiedenis

HEMbrug prikkelt de fantasie en neemt u tijdens de Maand van de Geschiedenis mee over haar grenzen. Achter de hekken van het nog afgesloten gebied naar het geheime explosievenbos, met verhalen over de grensoverschrijdende roemruchte geschiedenis van de meer dan 100 jaar oude, voormalige munitie- en wapenfabriek. En laat u kennis maken en meedenken over haar grensverleggende transitie naar een creatief bedrijventerrein. Van Grote Hulzenperserij naar Foodmarket en Affuitenhal naar Design winkel.

Reguliere rondleidingen over het Hembrugterrein:

om 13.00 uur en 15.00 uur, duur 1,5 uur
Deze rondleidingen gaan over een deel van het 43 ha grote terrein en richten zich op het bedrijfsverhaal. We lopen langs de monumentale gebouwen en door het afgesloten, geheime “Plofbos”, ook de oude werkplaats in één van de bunkers zal worden bezocht.

Architectuurrondleidingen:

Voor de in architectuur geïnteresseerde bezoeker, met de focus op de verschillende bouwstijlfases en het proces van herbestemming tot cultureel bedrijventerrein, geeft Marjolein de Boer, bestuurslid van het museum en tevens voormalig projectleider van het Rijksvastgoedbedrijf een architectuurrondleiding langs de monumentale gebouwen op het terrein. Door de verschillende bouwperioden op het terrein zijn er vele stijlen aanwezig. Het duurzame transformatieproces van het gehele terrein en haar vervallen gebouwen tot eigentijdse karaktervolle werkruimtes en bedrijfspanden voor creatieve werknemers wordt tijdens deze wandeling toegelicht. Enkel bij voldoende belangstelling, iedere laatste zondag van de maand, op de Landelijke Dag van de Architectuur en mogelijk tijdens andere evenementen.

Foto-expeditie:
start om 10.00 uur, duur 2,5 uur ---VOL---
Het Hembrugterrein is een fotogeniek terrein in transitie. De foto-expedities zijn bedoeld voor hobby- en amateurfotografen en vinden onder begeleiding van een gids plaats. In groepsverband worden indien mogelijk één of meer van de 50 monumentale gebouwen zowel op het openbare als afgesloten terreingedeelte zoals de bunkers in het "Plofbos" bezocht om uw eigen fotoreportage maken.

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding gaat deze rondleiding niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.