Rondleidingen en museumbezoek

Laat u verrassen door de combinatie van industrieel erfgoed en natuur op het grootste industriële erfgoedcluster van Nederland. Het Hembrugmuseum is zondag 25 september geopend. Ontdek de geschiedenis van de munitiefabriek die sinds 1895 op het Hembrugterrein gevestigd was. U kunt de bedrijfscollectie bekijken die bestaat uit vele gereedschappen en machines. In de vitrines is een groot aantal bijzondere objecten te bekijken. Zoals het speelgoed dat werd vervaardigd binnen de civiele productie. Langs de wanden hangt een fotocollectie. Er zijn veel bedrijfstekeningen, boeken en documenten te zien en in te zien.

hembrugterrein hembrugterrein

Rondleidingen over het terrein:
De reguliere rondleidingen gaan over een deel van het 43 ha terrein en richten zich op het bedrijfsverhaal. Ook vind er bij voldoende belangstelling (minimaal 5 personen) een architectuurrondleiding plaats.

Ga je mee op safari!
Ben je tussen de 7 en 12 jaar en durf en mag jij zonder je ouders, met leeftijdsgenoten onder begeleiding van een Hembrugmuseumgids, op safari door het geheime Plofbos!?
Dan kun je je aanmelden tijdens Hembrug Happening.
De safari's vertrekken vanaf het Hembrug Happening Festival om 12.00 - 14.00 en 16.00 uur (duur ca 30 minuten).
Kosten 1 HEMbrug euro.

hembrug-happening

Hembrug Happening
Na of voor een museumbezoek en een enerverende terreinrondleiding kunt u neerstrijken op de tweede editie van Hembrug Happening! Een plek van ontmoeting, inspiratie, muziek, theater, kunst, scharrelen en genieten. Met het prachtige HEMbrug als decor. www.hembrughappening.nl

Wilt u deelnemen aan één van deze rondleidingen en verzekerd zijn van een plaats dan wordt u geadviseerd tijdig te reserveren.

U kunt uw tickets voor de rondleidingen en aanvullende activiteiten online bestellen. Natuurlijk kunt u ook aan de kassa tickets kopen. Meer informatie over de rondleidingen vind u bij: rondleidingen

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding gaat deze rondleiding niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.