De verhalenbank over het Hembrugterrein

De verhalenbank over het Hembrugterrein

Zondag 30 augustus 14.00 en 16.00 uur legt de Verhalenbank van het Festival Industrie Cultuur aan bij de aanlegsteiger ter hoogte van Havenstraat nr. 139 / 140

Zorg dat je er bij bent!

Je bent welkom om je verhaal, anekdote of herinneringen aan het Hembrugterrein te vertellen op de Verhalenbank, die op zondagmiddag aanmeert bij de Havenstraat ter hoogte van huisnummer 140. Oud-werknemers, buurtbewoners van de Havenbuurt, Vissershop en de Hemkade, kinderen met jeugdavonturen op of rondom het Hembrugterrein, mensen met sterke verhalen van hun opa of vader, deel het met het publiek! Natuurlijk kun je ook alleen komen luisteren!

Voor de werknemers was het destijds ten strengste verboden informatie over het bedrijf of hun werkzaamheden te verspreiden. Voor de buitenwereld en ook de Zaankanters was het terrein daardoor omgeven door geheimzinnigheid. Wat daar gebeurde was Staatgeheim! Nu kun je ongestraft de verhalen rechtstreeks vertellen en horen en ervaringen met elkaar delen.

Attentie: op deze locatie is nagenoeg geen parkeermogelijkheid. Vanaf het Hembrugterrein is het een stuk wandelen. Houd daar rekening mee.

Wandel of fiets er rechtstreeks naar toe of kom aansluitend aan de rondleiding (alleen via aanmelding via deze site!) of na bezoek aan het Hembrugmuseum.

Je kunt ook een fiets huren bij het museum!

't Zou zo maar kunnen dat we er een buurtfeestje van maken. Welke buurtbewoners helpen mee met de voorbereidingen? Je hoort van ons en wij horen ook graag de voorstellen van de Havenstraatbewoners.

Mail je reactie t.a.v. Lean van 't Hooft

Deze activiteit realiseren we in samenwerking met het Festival Industrie Cultuur http://www.festivalindustriecultuur.nl/evenement/zaanse-verhalenbank/

Reageren kan niet.