Verborgen schatten

Het is lente! Op eerste paasdag zondag 16 april zijn het Hembrug Museum en het HEMLAB, het leukste jeugdlaboratorium van de Zaanstreek, voor bezoekers geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Beide zijn gevestigd op de Hemkade 7 in Zaandam. Verder vertrekt eerder om 10.00 uur de URBEX foto-expeditie vanaf het museum.

Stellingskaart

HEMbrug de ‘Verborgen Schat’ in het hart van de Stelling van Amsterdam

paashaas

En wilde (paas) hazen op HEMbrug!

Hembrug Museum
De museumrondleidingen starten weer! Zowel binnen, langs de collectie, als buiten over het HEMbrugterrein langs het industriële erfgoed, door het frisse lentegroen van het kleibos met zijn bijzondere biotoop en wilde (Paas)hazen. De vroegere munitie- en wapenfabriek die hier gevestigd was is zichtbaar in transitie naar een creatieve ‘stad’. In de vroege ochtend vertrekt de URBEX foto-expeditie, die de nu nog verlaten industriële erfgoedgebouwen in gaat om bijzonder beeldmateriaal te ‘schieten’. Het HEMLAB experimenteert die dag toepasselijk met paaseieren. Ouders of begeleiders bezoeken het museum terwijl hun kinderen experimenteren en onderzoek doen in het HEMLAB.

Laatste Kans! De ‘museumschatten’ worden verborgen!
Dit seizoen is het de laatste kans om de museumcollectie, de bedrijfscollectie van de voormalige wapen- en munitiefabriek op HEMbrug, als complete verzameling te bezichtigen! Aan het eind van het seizoen worden enkel de pronkstukken in de nieuwe tentoonstelling opgesteld en verhuist het museum naar een andere locatie op HEMbrug.

hemlab-eieren

Workshop Paaseieren, laat ze (niet) vallen voor meisjes en jongens van 7 tot en met 13 jaar.
Wanneer ouders of begeleiders de museumcollectie bezichtigen en naar de verhalen luisteren van de lange geschiedenis van HEMbrug gaan de kinderen aan de slag in het HEMLAB. In het laboratorium worden (paas)eieren op verschillende manieren onderzocht. De proeven hebben een link met het testen van munitie, zoals dat lang geleden werd gedaan op HEMbrug.  De jonge laboranten selecteren, inspecteren, lichten​ de eieren door en testen ze op draagkracht.  Hierbij mag een valproef van een valtoren natuurlijk niet ontbreken!

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding gaat deze rondleiding niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.