Proef de Linie gratis Proefjesproject

Op zondag 29 mei van 13.00 tot 17.00 uur, wanneer de forten van de Stelling van Amsterdam in het kader van ‘Proef de Linie’ hun scala aan culinaire mogelijkheden aanbieden lanceert het Hembrugmuseum dat vroeger een hoogstaand scheikundig en metallurgie laboratorium kende, een ander soort proeven met het gratis Proefjesproject voor kinderen vanaf 7 tot 12 jaar.

Analist der Artillerie Inrichtingen

1914-1918 Analist der Artillerie Inrichtingen bezig met de analyse van staal in het scheikundig laboratorium

Proefjesproject

Het Proefjesproject

PROJECT P, project plof, van het PROEFJESPROJECT zet de expertise van het Scheikundig Laboratorium Hembrug in. De jonge laboranten onderzoeken huis tuin en keukenmaterialen om tot een plof te komen.

Vooraf of na afloop van de workshop kunnen de ouders met de kinderen het Hembrugmuseum bezoeken en met de terreinwandelingen mee naar het voormalige scheikundige laboratorium en het plofbos.

Is de eetlust opgewekt door het wetenschappelijke experimenteren dan biedt de, eveneens op het terrein gevestigde, internationale foodmarket van Yada Yada een multi gevarieerd pakket van exotische smaakverzadigers aan.

Rondleidingen over het terrein:
De reguliere rondleidingen gaan over een deel van het 45 ha grote terrein en richten zich op het bedrijfsverhaal. Ook is er bij voldoende belangstelling (minimaal 5 personen) een architectuurrondleiding.

Wilt u deelnemen aan één van deze rondleidingen en verzekerd zijn van een plaats kunt u reserveren.

U kunt uw tickets voor rondleidingen en activiteiten online bestellen. Natuurlijk kunt u ook aan de kassa uw tickets kopen. Meer informatie over de rondleidingen vind u hier: rondleidingen

Gratis programma Hembrugmuseum:
Het proefjesproject voor kinderen vanaf 7 tot 12 jaar.

Het Proefjesproject laat meisjes en jongens kennismaken met de alledaagse wereld van wetenschap, natuurkunde, chemie/scheikunde! De kinderen gaan zelf aan de slag om zo interesse te kweken voor wonderlijke zaken die gewoon om je heen plaats vinden.

Workshops starten om 13.00, 14.00, 15.00, en 16.00 uur
Max. 12 kinderen per workshop. Vooraf kunnen de kinderen met ouders/begeleiders plofflesjes versieren. www.proefjesproject.nl

Entreeprijzen Hembrugmuseum
Terreinwandeling en Hembrugmuseum € 10, - p.p.
Museum € 4, - p.p. aan de kassa
Start wandelingen om 13.00 en 15.00 uur.
Kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding gratis.

Zaanstad

stelling-van-amsterdam

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding of de foto-expeditie gaan deze rondleidingen niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.