Opening fortenseizoen zaterdag

De forten bezocht, maar nog nooit het hart van de Stelling?!

Op zaterdag 16 en zondag 17 april van 11.00 tot 17.00 uur staan de rondleidingen van het Hembrugmuseum op het Hembrugterrein in Zaandam in het teken van Stelling van Amsterdam 20 jaar Wereld Erfgoed UNESCO.

logo-stelling-van-adam
wereld-vrouwen-zingen-samen

wereld-vrouwen-zingen-samen

yada-yada

yada-yada

Het Hembrugmuseum belicht het internationale karakter van Hembrugterrein vanuit historisch perspectief en in het hier en nu. In de munitie- en wapenfabriek waren destijds 16 nationaliteiten werkzaam. Jaarlijks werd een internationale feestavond in de personeelskantine gegeven. Hier konden werknemers afkomstig uit ondermeer Indonesië, Turkije, Engeland, Italië en Spanje hun collega’s kennis laten maken met de lekkernijen uit hun land van herkomst.

De museumgidsen geven dit seizoensopeningsweekend rondleidingen in hun moerstaal. Internationale gerechten en wereldmuziek bij Yada Yada Foodmarket onder meer met Wereldvrouwen Zingen Samen.

Yada Yada Foodmarket gratis entree

U kunt uw tickets voor rondleidingen online bestellen. Natuurlijk kunt u ook aan de kassa uw tickets kopen.

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding of de foto-expeditie gaan deze rondleidingen niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.