Open monumentendag

KUNST EN AMBACHT OP HEMBRUG

Op 12 en 13 september is tijdens Open Monumentendag het Hembrugterrein, inclusief het niet openbaar toegankelijke deel van het terrein, en een deel van de monumentale gebouwen geopend voor publiek. Er is een wandelroute uitgezet, zodat de bezoekers op eigen gelegenheid rond kunnen lopen.

Het Hembrugmuseum organiseert speciaal voor Open Monumentendag  aangepaste rondleidingen. De rondleidingen gaan langs de verschillende monumentale gebouwen en naar het nog afgesloten gebied. Er wordt een combinatieverhaal verteld over de historie van de gebouwen, de architectuur, de bedrijfsgeschiedenis en de toekomstige bestemming van het terrein. De rondleiding duurt maximaal 1,5 uur.

Bovenstaande rondleidingen en het museumbezoek zijn dit weekend gratis!
Reserveer om zeker te zijn van een plaats:

reserveren voor zaterdag 12 september
reserveren voor zondag 13 september 

Speciaal tijdens dit weekend wordt de foto-expositie “Door de Lens” van Gé Dubbelman, Hembrugterrein het hart van de Stelling van Amsterdam opnieuw tentoongesteld in de munitiebunker M9

KUNST EN AMBACHT :

Het Hembrugmuseum brengt uit haar collectie een ca 100 jaar oude sjabloneermachine onder de aandacht. Het apparaat was nog jarenlang in gebruik bij de expeditie-afdeling en werd gebruikt om cijfers en teksten in papier uit te snijden waardoor je met een kwast of later een spuitbus tekst op verpakkingen kon aanbrengen. De (jonge) bezoekers kunnen een tekst uitsnijden en ingelijst meekrijgen.

sjabloneermachine

REMEMBER THE GOOD TIMES / Hembrugterrein

SPACE en Pocketguide maakten speciaal voor HEMbrug een interactieve app. Met deze app heb je niet alleen een heel museum in je zak, je begeeft je midden in het verleden: bij de ontwikkeling van nieuwe munitie, tussen werknemers op hun jubileum feestjes. Deuren die normaal gesloten blijven worden geopend en jouw eigen beleving wordt onderdeel van de permanente expositie. Deze combinatie van kunst, geschiedenis, technologie en de eigen beleving maakt Remember The Good Times interessant voor jong en oud.

http://pocketguideapp.com/en/hembrug

extra progamma:

Extra programma op zondag 13 september van 11.00 - 17.00 uur
Met workshops en demonstraties van Studio EWE en Jacqueline Jimmink

Reageren kan niet.