Nieuwe fietsroutes van Het Rondje Stelling langs de oude munitiefabriek

Op zaterdag 29 augustus wordt de populaire fietstocht Het Rondje Stelling, met afstanden over de Stelling van Amsterdam, uitgebreid met nieuwe fietsroutes. Aan de bestaande afstand van 170 km over de 100 jaar oude verdedigingslinie rond de stad Amsterdam zijn dit jaar twee extra routes van 120 km en 60 km gevoegd met verzorging op het Hembrug terrein in Zaandam.

Het Rondje Stelling wordt dit jaar al weer voor de vierde keer georganiseerd en elk jaar met succes. De toertocht heeft de belangstelling van provincie Noord-Holland en diverse gemeenten die zich langs de linie bevinden waardoor jaarlijks steeds meer fietsers deelnemen aan de mooie routes en de goede verzorging op de forten die speciaal op deze dag zijn geopend. Er kan gestart worden vanuit twee locaties, in Westbeemster (ten noorden van de stad Amsterdam) tegenover het fort bij Spijkerboor en in Uithoorn (ten zuiden van de stad Amsterdam) bij het fort aan de Drecht.

Het traject van 170 km is niet recht-toe-recht-aan maar meandert speels door het landschap. De afstanden van 120 km en 60 km volgen deels het originele traject over de Stelling van Amsterdam maar verlaten deze halverwege voor de terugweg door Laag Holland. Alle deelnemers krijgen verzorging onderweg waarbij de 'korte' afstandsrijders bovendien een gratis rondleiding krijgen in het Hembrug museum met uitleg over de geheime geschiedenis van deze wapen en munitiefabriek.

De sinds 1996 tot Unesco Werelderfgoed genoemde Stelling van Amsterdam heeft dankzij miljoenen investeringen een nieuw gezicht gekregen dat het verkennen meer dan waard is. Grote renovaties zijn uitgevoerd aan de 46 forten en sluizen die het decor vormen voor fietsers op zoek naar spanning en ontspanning. Door de grote populariteit van de 170 km lange fietstocht die in 2012 voor het eerst werd georganiseerd, werden de volgende edities direct uitgebreid met kortere afstanden. Daarbij lopen de routes door bijzondere natuurgebieden waarbij fort Veldhuis, fort Krommeniedijk, fort aan den Ham en het fort bij Spijkerboor in de Beemster het uitzicht bepalen.
rondje-stelling-logo

 

Inschrijven
Inschrijven voor deze fietstocht kan reeds nu online via www.rondjestelling.nl. Je vult de afstand in die je wilt rijden en de startplaats (Westbeemster of Uithoorn) en een ontvangstbevestiging rolt in je mailbox. Ook kun je meerijden in het speciaal ontworpen wielershirt dat je tevoren kunt aanschaffen. Het inschrijfgeld bedraagt € 4 - € 6, afhankelijk van de gekozen afstand. Daarbij is inbegrepen: goede verzorging onderweg, een gepijlde route en navigatie op GPS track maar ook kun je de route kosteloos downloaden in de appstores.

 

Meer informatie over de fietstocht is te lezen op www.rondjestelling.nl. www.rondjestelling.nl.

Reageren kan niet.