Nationale Werelderfgoedweekend

Door de lens

Het Nationale Werelderfgoedweekend, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het Hembrugterrein in Zaandam draagt het thema “Door de Lens”.

Tijdens dit weekend is een bijzondere foto-expositie te zien in het Carbidgebouw van vakfotograaf Dubbelman, tevens huisfotograaf van het Hembrugmuseum, met onder meer foto’s van het Sectorpark Zaandam, het terreindeel van de Stelling van Amsterdam. Beeldend kunstenaar Maarten Heijkamp stelt zijn atelier open voor het publiek. Maarten maakt fotografie op groot formaat in zijn tot camera obscura omgebouwde studio. Hij geeft een demonstratie van de Fotografische Hamer waarmee hij fotografische reliëfs in klei vervaardigd. Tevens is het Hembrugterrein het gehele weekend de locatie voor de ARTznstd kunstbeurs. Een kunstbeurs waar het mogelijk is zowel kunst te kopen als te lenen. Tijdens de opening op vrijdag 12 juni is er gelegenheid de kunstenaars te ontmoeten. Zaterdagavond 13 juni presenteert stichting BIND een buitenbioscoop en BYOB (Bring Your Own Beamer). Gewapend met projectiemateriaal bestormen videokunstenaars het Hembrugterrein en maken een nachtelijk wandeling tot een prikkelende ervaring.

Foto-expositie Gé Dubbelman:

Na de sluiting van Eurometaal NV in 2003 brak een periode van leegstand en verval aan op het Hembrugterrein. Dit duurde tot 2012. Daarna werd gestart met een langzaam proces van herstel van de 50 rijks – en gemeentelijke monumenten door het Rijksvastgoedbedrijf. Deze terreinontwikkelingen werden door fotograaf Gé Dubbelman vastgelegd. Het eerste deel van de fotoserie was te zien in 2006 in het Zaans Museum. Het tweede deel van deze serie zal, naast de nieuwe fotocollectie van het Sectorpark Zaandam, geëxposeerd worden tijdens het Werelderfgoedweekend.

Foto-expedities:

Het Hembrugmuseum biedt foto-expedities aan. Onder begeleiding van fotograaf Gé Dubbelman en met ondersteuning van een ervaren museumgids wordt in groepsverband het Sectorpark Zaandam, een aantal van de 50 monumentale gebouwen op het terrein en de bunkers in het explosieve bos bezocht om te fotograferen. Hierbij krijgen de deelnemers naast informatie over de geschiedenis van het Hembrugterrein en de Stelling van Amsterdam zowel technische en inhoudelijke tips op het gebied van fotografie toegespitst op deze specifieke locaties.

 

Entreeprijzen Hembrugmuseum:

Foto-expedities + museumbezoek € 25, – p.p. (aanmelden verplicht, bookingsformulier)

Museumbezoek + rondleiding ( Bedrijfsgeschiedenis of Architectuur): € 9,00 p.p.

Museumbezoek: € 3, – p.p. Kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding gratis.

 

Gratis:

Nog geen reacties.

Geef een reactie