Militair weekend Hembrug

Militair weekend Hembrug

Nog één nachtje slapen en dan is het zover het Militair Weekend Hembrug 2015. Vanmiddag werd er door Frits Duinkerke, zijn collega's en medewerkers van het museum nog druk gebouwd aan het WW1 kamp. Eén van de topstukken uit dit kamp is de motorfiets die het weekend compleet met zijn mitrailleur is te zien.

Eén van de topstukken uit het WWI kamp

Eén van de topstukken uit het WWI kamp

Ook tijdens dit spetterende weekend op het Hembrugterrein is het Hembrugmuseum geopend. U kunt daar komen kijken naar de 324 jarige geschiedenis van Artillerie-Inrichtingen/Eurometaal. Dit was niet alleen de wapen, munitie en militair materieel producent maar ook de fabriek van de beroemde “Hembrug” machines zoals onder andere de draaibanken en freesmachines. U zult versteld staan over hetgeen er in periode van 1679 toen het begon als affuitmakerij tot 2003 als producent van onder andere Euro munten allemaal nog meer geproduceerd is.
Openingstijden zaterdag en zondag van 10.00- 17.00 uur
Entree € 3,- p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Bouw WWI kamp

Bouw WWI kamp

 

Het onderstaande betreft de bijdrage van het Hembrugmuseum aan het Militaire Weekend Hembrug en maakt deel uit van de toegangsprijs voor dit evenement.
( € 7,50, kinderen (4 t/m 12) € 3,50)

Afgelopen weken hebben de vrijwilligers van het museum een bioscoop en een historische werkplaats ingericht in één van de bunkers op het Sectorpark Zaandam. Wat hier verder nog te zien is moet u zelf maar komen kijken.
De stichting “MEGA” is bij ons aanwezig met promotiemateriaal over de “Stelling van Amsterdam” en geeft de bezoeker informatie over het hoe en waarom van de Stelling. Verder beantwoorden zij uw vragen en vertellen over het huidige gebruik van de diverse onderdelen van de Stelling.
Ook kunt u in de bioscoop een korte film bekijken over de “Stelling van Amsterdam”

Dank aan de Stichtingen Mega en SMA en Frits Duinkerke die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie