Militair Weekend 2015

Ook tijdens het Militair Weekend 2015 op het Hembrugterrein is het Hembrugmuseum geopend. U kunt daar komen kijken naar de 324 jarige geschiedenis van Artillerie-Inrichtingen/Eurometaal. Dit was niet alleen de wapen, munitie en militair materieel producent maar ook de fabriek van de beroemde “Hembrug” machines zoals onder andere de draaibanken en freesmachines. U zult versteld staan over hetgeen er in periode van 1679, toen het begon als affuitmakerij  tot 2003 als producent van onder andere Euro munten allemaal nog meer geproduceerd is.

Openingstijden  zaterdag en zondag  van 10.00- 17.00 uur

Entree € 3,- p.p.  Kinderen tot 12 jaar gratis.

Onderstaande betreft de bijdrage van het Hembrugmuseum aan het Militair Weekend en maakt deel uit van de toegangsprijs voor dit evenement.

 

IMG_3801

 

 

 

 

Afgelopen weken hebben de vrijwilligers van het museum  een bioscoop en een historische werkplaats ingericht  in één van de bunkers op het Sectorpark Zaandam. Wat hier verder nog te zien is moet u zelf maar komen kijken.

MEGALOGO-start

 

 

 

 

De stichting “MEGA”  is bij ons aanwezig met promotiemateriaal  over de “Stelling van Amsterdam” en geeft de bezoeker informatie over het hoe en waarom van de Stelling. Verder beantwoorden zij uw vragen en vertellen over het huidige gebruik van de diverse onderdelen van de Stelling

logo stelling van adam

 

 

 

 

Ook kunt u in de bioscoop  een korte film bekijken over de “Stelling van Amsterdam”

Dank aan de Stichtingen Mega en SMA en Frits Duinkerke die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie