Maand van de Geschiedenis 2017

Beleef de geschiedenis van HEMbrug actief en sportief!

In het kader van de Maand van de Geschiedenis, oktober 2017, met als thema 'GELUK', biedt het Hembrug Museum de bezoekers van het HEMbrugterrein een bijzondere verhaal aan van de briefwisselingen van twee geliefden tijdens WOII. ‘Liefde Bedreigd’

Dit unieke verhaal is buiten op het HEMbrugterrein geplaatst op verhalenpanelen. Aan deze verhalenpanelen is een prachtige fietstocht door de Beemster verbonden. Heeft u de brieven van Maarten gericht aan Tinie op HEMbrug gelezen, dan bent u zeker geïnteresseerd in het antwoord van Tinie. Daarvoor volgt u de historische fietsroute van deze twee geliefden van HEMbrug naar Fort benoorden Purmerend door het prachtige landschap van de Beemster.

Praktische informatie

De corresponderende verhalenpanelen van Maarten van Tent en Tinie Buter staan op de locatie van de voormalige munitie- en wapenfabriek HEMbrug in Zaandam, aan de Middenweg 44, tegenover de horecagelegenheid in het voormalige chemisch laboratorium, LAB44, en naast het fortwachtershuis op Fort benoorden Purmerend.  Op fort benoorden Purmerend is het mogelijk om te logeren in de  Bed and Breakfast ’t Forthuisje.

Duur fietstocht van HEMbrug naar Fort benoorden Purmerend ca. 1 uur en 15 minuten.

Tip: begin uw fietstocht met koffie en patisserie en een mooi historisch verhaal en stop onderweg bij bijzondere (horeca)locaties op de route.

TOEGANG HEMbrugterrein GRATIS 24/7

Achtergrondinformatie over de verhalenpanelen vindt u op de site van maand van de geschiedenis of op www.hembrugmuseum.nl/levende-forten/