Hembrugsafari

Hembrugsafari

'De geheimen van HEMbrug ontdekken'

Kom mee op HEMbrugsafari en doorkruis het mysterieuze 'explosievenbos', raak onder de indruk van de monumentale gebouwen en maak kennis met kunstzinnige en bijzondere ondernemers. Eventueel in combinatie met een retourtje Zaanboot vanaf Amsterdam CS of het centrum van Zaandam.

Onder aanvoering van een expeditieleider ga je op ontdekkingstocht over het HEMbrugterrein. Ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam, waar vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger werden geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur. Op het HEMbrugterrein vind je maar liefst 50 monumenten, een 'explosievenbos', bunkers, schietbanen, maar ook 30 heel diverse ondernemers: kunstenaars, modeontwerpers, meubelmakers, designers en innovators.

Van 'explosievenbos' tot (creatieve) ondernemer
Startpunt van de safari is de aanlegsteiger van de Zaanboot op het Hembrugterrein. Vanaf daar neemt de gids je mee naar het geheime 'explosievenbos', een niet vrij toegankelijk stukje HEMbrug, dat vroeger werd gebruikt om munitie te testen. Een mysterieuze route die je bij de Kanonnenloods, midden op het terrein brengt. Hier word je vervolgens verrast met 'binnenkijkjes' bij de bijzondere ondernemers op het terrein. Welke ondernemers dat zijn, verschilt van week tot week.

Je neemt bijvoorbeeld een kijkje in de keuken bij Coco Conserven. Zij verheffen smaak tot kunst en bouwden de voormalige granatenperserij om tot hippe conservenfabriek. Misschien vertelt designer Dirk van der Kooij je in zijn studio over hoe hij ambacht en digitale robottechnieken combineert bij het maken van meubels. Je bezoekt wellicht fotograaf Maarten Heijkamp die zijn studio ombouwde tot één grote 'camera obscura'. Je stapt binnen bij Taets Art and Event Park, een unieke gallery in prachtige monumentale gebouwen. Of je brengt een bezoekje aan het HEMbrugmuseum en leert aan de hand van foto's, verhalen en vondsten meer over hoe er hier vroeger aan toe ging. 
Kijk op HEMbrugterrein.com voor een overzicht van alle ondernemers.

De safari eindigt met een drankje bij de YadaYada Market, dé nieuwe internationale foodcourt van Noord-Holland in de voormalige hulzenfabriek. Elke vrijdag tot en met zondag tref je hier marktkraampjes met internationale streetfood.

hembrugmuseum

Tickets

€ 12,00 HEMbrugsafari zonder boot
€ 14,00 HEMbrugsafari + boot Zaandam
€ 17,00 HEMbrugsafari + boot A'dam

Kindertickets (3 t/m 11 jaar) halve prijs.
Kinderen t/m 2 jaar gratis.

RESERVEREN KAN NIET MEER

Tickets zijn inclusief een drankje bij YadaYada Market,
exclusief € 2,50 e-ticketkosten Zaantheater.

Let op: niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of boosters, rollators, buggy's en kinderwagens.

Data en Tijden

Elke zondag tot en met 4 september 2016.

15.20 uur start safari steiger Zaanboot*
17.00 uur afsluiting YadaYada Market

* Kom je met eigen vervoer dan loop je vanaf het grote parkeerterrein in ca. 10 minuten naar de aanlegsteiger voor de Zaanboot

Zaanboot

14.30 uur vertrek Zaanboot A'dam CS*
14.30 uur vertrek Zaanboot Zaantheater

18.15 uur retour Zaanboot Zaantheater
18.45 uur retour Zaanboot A'dam CS

* Halte Amsterdam CS is bij steiger 14
Meer informatie Zaanboot.nl