dag van de architectuur

Tijdens de Dag van de Architectuur ervaar je nieuwe architectuur, onontdekte plekken en unieke rondleidingen.

Thema: zelfbouw

Op zondag 19 juni 2016 biedt het Hembrugmuseum om 13.00 en 15.00 uur architectuurrondleidingen aan, langs de monumentale gebouwen op het Hembrugterrein in Zaandam, en vanaf 13.00 uur een gratis architectuurworkshop met bamboestieks geschikt voor jong en oud.

dag-van-de-architectuur dag van de architectuur 2016

Architectuurrondleidingen:
In het aanbod van het Hembrugmuseum zijn, naast de reguliere museum- en terreinrondleidingen, de architectuurrondleidingen langs de monumentale gebouwen op zondag 19 juni, passend bij de Dag van de Architectuur.

Door de verschillende bouwperioden op het terrein zijn er vele stijlen aanwezig. Het duurzame transformatieproces van het gehele terrein en haar vervallen gebouwen tot eigentijdse karaktervolle werkruimtes en bedrijfspanden voor creatieve werknemers wordt tijdens deze wandeling toegelicht door Marjolein de Boer, bestuurslid van het museum en tevens voormalig projectleider van het Rijksvastgoedbedrijf.

Bamboewatte, Bamboestieks, wat is dat??!
Op zondag 19 juni van 13.00 tot 17.00 uur kunnen grote en kleine mensen vanaf 6 jaar samen met de architecten van Atelier Habitat aan de slag met het bouwen van levensgrote installaties. Objecten waar je in kunt staan, omheen kunt lopen of doorheen kunt kruipen. Het leuke is; je bouwt het allemaal zelf!

Kinderen tot 9 jaar graag onder begeleiding van een volwassene.

 dag-vande-architectuur-2016

 

Entreeprijzen Hembrugmuseum:
Architectuurrondleidingen: € 6,00 p.p.
Architectuurrondleiding + museumbezoek: € 10,00 p.p.
Museumbezoek: € 4, - p.p. (aan de kassa)
Kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding gratis
Start Rondleidingen: 13.00 en 15.00 uur.

Workshop bamboestieks door Atelier Habitat: Gratis
Vanaf 13.00 – 17.00 uur voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder
Kinderen tot 9 jaar graag onder begeleiding van een volwassene
www.atelierhabitat.nl

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding of de foto-expeditie gaan deze rondleidingen niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.