Dag van de Architectuur 2017

dag van de architectuur 2017 dag van de architectuur 2017
Zondag 18 juni Landelijke Dag van de Architectuur 2017

Tijdens de Dag van de Architectuur ervaar je architectuur, onontdekte plekken en unieke rondleidingen. 

Op zondag 18 juni 2017 biedt het Hembrug Museum om 13.00 en 15.00 uur architectuurrondleidingen aan langs de monumentale gebouwen op HEMbrug.

Architectuurrondleidingen 
Door de verschillende bouwperioden zijn er diverse bouwstijlen op het terrein zichtbaar. Het duurzame transformatieproces van het gehele terrein inclusief de voormalige fabriekspanden en werkplaatsen tot eigentijdse karaktervolle werkruimtes en bedrijfspanden voor creatieve ondernemers, wordt tijdens deze wandeling toegelicht.

Hembrug Museum open van 11.00-17.00 uur

Hembrug Museum foto-expeditie
10.00 uur URBEX foto-expeditie
Urban exploration, ofwel UE of URBEX, is een blijvende trend onder fotografen.

Een trend die staat voor zoeken en verkennen, maar vooral voor adrenaline en spanning. Fotografen gaan op zoek naar verlaten gebouwen die ontoegankelijk lijken. Vaak betreft het ook letterlijk verboden terrein. Ze vinden een weg naar binnen om er vervolgens foto na foto te schieten.

13.00 uur architectuurrondleiding

15.00 uur architectuurrondleiding

Vanaf 11.00 uur Workshop HEMLAB 
Architectuur in evenwicht! Voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar.
Architectuur in evenwicht
De meeste torens staan kaarsrecht op de grond. Andere torens staan helemaal scheef, waarom vallen ze niet om? Of toch wel. Wat moet je weten als een (scheve) toren wilt bouwen. Onderzoek het in deze workshop over bouwen, zwaartekracht, zwaartepunt en steunvlak.

Ouders en begeleiders kunnen mee met de terreinrondleidingen of het museum bezoeken terwijl de kinderen experimenteren en onderzoek doen in het HEMLAB.

Op Vaderdag gratis museumbezoek voor de vaders!

Overige activiteiten op HEMbrug: Art Zaanstad www.artzaanstad.nl

Voorwaarden

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding gaat deze rondleiding niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.

Reageren kan niet.