Bedrijven, groepen & scholen

Bezoek omvangrijk HEMbrug!

Het Hembrug Museum bereidt zich voor op de verhuizing naar een nieuwe locatie op HEMbrug. De Hembrug bedrijfscollectie is ontmanteld en is pas weer met de opening van de nieuwe locatie te bezichtigen. Er zijn tot aanvang van het nieuwe seizoen in april 2018 geen reguliere openingsdagen meer voor de individuele bezoekers. Maar... tot en met 17 december 2017 is het museum nog wel open op verzoek voor groepen van minimaal 10 personen.

rondleiding

IN GEZELSCHAP

Ontdek HEMbrug met een besloten gezelschap van minimaal 10 personen, collega’s, familie of vrienden. De geschiedenis van de monumentale panden komt tot leven door de verhalen van uw gids over wat er zoal geproduceerd werd en wat zich afspeelde in de gebouwen door de jaren heen. Het hek van het afgesloten gebied wordt voor u geopend en u betreedt het explosievenbos of 'plofbos'. Tevens krijgt u een rondleiding langs de bedrijfscollectie in het museum.

Meer informatie

Met de zaak

Speciaal voor uw medewerkers en collega’s een bedrijfsuitje op maat. Een rondleiding over het terrein met een bezoek aan het museum met koffie, thee, lunch of diner bij de horecaondernemers op het terrein; Taets Events, Yada Yada Foodmarket of Lab 44. Een uitje in het kader van de Stelling van Amsterdam in combinatie met een nabijgelegen forten, zoals Fort aan Den Ham of Fort IJmuiden behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

kaart
onderwijs

Met je klas

Er op uit over met fiets, bus of boot naar HEMbrug! Op safari door het geheime plofbos en langs oude verlaten fabriekshallen vol verhalen op een 43ha terrein met een zeldzame natuur, speuren of aan de slag in het HEMlab, dat is een avontuur! Zo levert het museum een bijdrage aan het realiseren van de kerndoelen voor de vakken geschiedenis, maatschappijleer, techniek en wetenschap. En belangstelling voor industrieel erfgoed en historische bewustwording van de (eigen) regio in het bijzonder.

ons programma