Afsluiting fortenseizoen

Afsluiting fortenseizoen

Op zondag 27 september geeft René Ros, onderzoeker Documentatiecentrum van de Stelling van Amsterdam een boeiende multimediale presentatie over de Stelling van Amsterdam.
stelling van amsterdam
De forten bezocht, maar nog nooit het hart van de Stelling van Amsterdam?!
Binnen de Stelling van Amsterdam moest alles aanwezig zijn voor een langdurig beleg. Een munitie- en wapenfabriek was noodzakelijk. Het Delftse munitie- en wapenbedrijf Artillerie-Inrichtingen werd daarvoor uitgebreid met een nieuwe locatie op het uitgestrekte Hembrugterrein in Zaandam. Nu een belangrijk monumentaal industrieel erfgoedcomplex. Het Hembrugmuseum vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van deze 324 jaar oude wapen- en munitiefabriek.

Ook zijn er weer rondleidingen van het museum.
Deze staan opnieuw in het teken van de Stelling van Amsterdam. Een wandeling met gids over een deel van het monumentale terrein naar het Sectorpark Zaandam en een bezoek aan de oude monumentale munitiebunker M9 maken deel uit van de rondleiding. Deze munitiebunker is ingericht met een werkplaats anno 1900 en een foto-expositie van fotograaf Gé Dubbelman. Ook vinden hier afwisselend vertoningen van documentaires over het Hembrugterrein en de Stelling van Amsterdam plaats.

Hier het programma en de tijden.

Reageren kan niet.