Start van het Fortenseizoen 2015

Start van het Fortenseizoen 18 en 19 april 2015

Hart van de Stelling van Amsterdam!

De Forten bezocht maar nog nooit het Hart van de Stelling?!

Op 18 en 19 april vanaf 11.00 tot 16.00 staan de rondleidingen van het Hembrugmuseum op het Hembrugterrein in Zaandam in het teken van de Stelling van Amsterdam.
Binnen de Stelling van Amsterdam moest alles aanwezig zijn voor een langdurig beleg. Een munitie- en wapenfabriek waren noodzakelijk. Het Delftse munitie- en wapenbedrijf werd daarvoor uitgebreid met een nieuwe locatie: het uitgestrekte Hembrugterrein in Zaandam, nu een belangrijk monumentaal industrieel erfgoedcomplex. Het Hembrugmuseum vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van deze 324 jaar oude wapen- en munitiefabriek.
Een wandeling over het monumentale terrein met gids naar het Sectorpark Zaandam inclusief een bezoek aan de 100 jaar oude werkplaats staan op het programma. Tevens vinden afwisselende vertoningen van documentaires over het Hembrugterrein en de Stelling van Amsterdam plaats in de oude munitiebunker. Een kraam van MEGA (Stichting Militair Erfgoed Groot Amsterdam) geeft informatie over de Stelling van Amsterdam en het Unesco Werelderfgoed.

hout

Paul Vermeulen en Kitty Weber van EWE studio leren de geïnteresseerde bezoekers op zondag 19 april van 13.00 tot 17.00 uur  op het Hembrugterrein te Zaandam, de technieken van een explosief stukje houtsnijden. Met hout uit het, om explosies op te vangen aangeplante 'Schokbos. Handzame primaire survival technieken voor het overleven in de natuur. Op de buitenplaats voor het carbidgebouw. Voor iedereen vanaf 12 jaar!

ovb

De OVB Jazz Allstars, zorgen op zondag 19 april van 13.00-17.00 uur buiten op verschillende locaties op het Hembrugterrein, in Zaandam, voor de swingende noot in het kader van het thema “feest en vermaak” bij de Start van het Fortenseizoen in het Hart van de Stelling van Amsterdam. Geïnspireerd op het voormalige amusement orkest van Wim Recourt van de legendarische Personeelsvereniging van Eurometaal NV en de AI.

Entree Museum; € 3, - p.p.
Terreinwandeling naar Sectorpark incl. film en bezoek aan de werkplaats; € 6, -.                   Gehele programma, dus een museum en terreinticket samen  € 7,50

Nog geen reacties.