Rondleidingen en museumbezoek

Zondag 24 april is het museum op het Hembrugterrein in Zaandam geopend. Middels foto’s, filmmateriaal, voorwerpen en verhalen ontvouwt zich drie eeuwen bedrijfsgeschiedenis.

De bedrijfscollectie bestaat uit vele gereedschappen en machines. In de vitrines is een groot aantal collector items te bekijken. Zoals het speelgoed dat werd vervaardigd binnen de civiele productie. Langs de wanden hangt een fotocollectie. Er zijn veel bedrijfstekeningen, boeken en documenten te zien en in te zien.

hembrugmuseum Plofbos

Rondleidingen over het terrein:
De reguliere rondleidingen gaan over een deel van het 43 ha terrein en richten zich op het bedrijfsverhaal. Ook is er bij voldoende belangstelling (minimaal 5 personen) een architectuurrondleiding en vind een foto-expeditie onder begeleiding van een professioneel fotograaf plaats.

Wilt u deelnemen aan één van deze rondleidingen en verzekerd zijn van een plaats dan wordt u geadviseerd tijdig te reserveren.

U kunt uw tickets voor de rondleidingen en aanvullende activiteiten online bestellen. Natuurlijk kunt u ook aan de kassa tickets kopen. Meer informatie over de rondleidingen vind u bij: rondleidingen

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding of de foto-expeditie gaan deze rondleidingen niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.