Rondleiding Boven en Onder HEMbrug

Op zondag 18 december nemen de gidsen van het Hembrug Museum bezoekers mee op een exclusieve rondleiding bovengronds, langs 42 ha industrieel erfgoed en ondergronds door een deel van de vluchtgangen en de schietbaan.

Hembrug

Jeanne van Prooien en Peter de Vries oud-werknemers van de voormalige wapen en munitiefabriek op HEMbrug tijdens de opnames van Onzichtbaar Nederland.

Wilt u een live ervaring meemaken van het item, de verloren Wapen – en Munitie industrie op Hembrug uit het programma Onzichtbaar Nederland van de VPRO dat wordt uitgezonden op donderdag 15 december. Dan is dit een unieke kans die eenmalig voor het eind van de jaarwisseling wordt aangeboden.

Het uitgangspunt van elke aflevering van Onzichtbaar Nederland vormt een gebeurtenis uit het verleden die grote invloed had op de verandering van ons landschap. Door beelden van toen en nu met elkaar te combineren, worden deze veranderingen zichtbaar.

Let op! In de vluchtgangen staat een laagje water (plassen van ca 2 tot 3 cm diep), laarzen of waterdichte schoenen en geschikte kleding zijn sterk aan te bevelen.

Rondleidingen

Door veranderde omstandigheden op het terrein, zoals sloop en graafwerkzaamheden, is het mogelijk dat er wandelingen moeten worden afgelast of worden verplaatst naar een andere datum.

Bij te weinig aanmeldingen voor de architectuurrondleiding gaat deze rondleiding niet door en krijgt u uw geld teruggestort.

Afhankelijk van het weer is het raadzaam om kleding te dragen die vuil/nat mag worden. Ook wandelschoenen of laarzen zijn dan geen overbodige luxe.

Kinderen onder de 12 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene i.v.m. terrein omstandigheden.

Tot onze spijt is het terrein nog niet geschikt voor rolstoelen en voor mensen die slecht ter been zijn.