Dromen over Oorlog – Vechten voor Vrede

Dromenvangers maken op het Hembrugterrein

Op zondag 25 oktober van 13.00 - 17.00 uur sluit het Hembrugmuseum de Maand van de Geschiedenis af met een gratis workshop “Dromenvangers maken ” door Operatie Persicoop, die de persoonlijke toekomstdromen van de jonge workshopdeelnemers en die van het Hembrugterrein probeert te vangen.

Vanuit de geschiedenis kun je een wijze lessen meenemen naar het heden en de toekomst. Volgens de Lakota indianen houdt de dromenvanger het lot van de toekomst vast, daarbij gebruik makend van de geschiedenis. Dromenvangers houden de mooie dromen en gedachten vast in hun web en laten de nachtmerries en boze plannen wegglijden… als een zeef. Het web kan gebruikt worden om je doelen te bereiken door de goede ideeën, visioenen en dromen in te vangen. De ronde vorm symboliseert je levenscyclus. Kralen en stenen staan voor geluk en gezondheid. Uilenveren voor wijsheid. Paardenhaar voor kracht.

De geschiedenis van het Hembrugterrein is er een van jezelf wapenen en verdedigen, maar ook een van kameraadschap en liefde.

Operatie Periscoop geeft speciaal voor jongeren vanaf 8 jaar een gratis workshop ‘Dromenvangers maken’.
Kom tussen 13.00 en 17.00 naar het Hembrugmuseum om je eigen persoonlijke dromenvanger te maken. Neem iets mee wat je dierbaar is, een kraal, een brief, een steen, een ketting, een heel klein knuffeltje of iets anders dat je lief hebt en dan verwerken we deze in je dromenvanger. Maak ook een grote dromenvanger voor het Hembrugmuseum en het Hembrugterrein zodat we het museum en het terrein dat nog volop in ontwikkeling is kunnen voorzien van nieuwe ideeën voor de toekomst.

Aan het einde van de middag worden de Dromenvangers gepresenteerd aan ouders en bezoekers . De deelnemers mogen hun dromenvanger meenemen naar huis en meteen ophangen op een voor hun belangrijke plek, in ruil daarvoor sturen ze wel een foto van hun dromenvanger hoe die opgehangen is.

Meer informatie over de activiteiten op 25 oktober